O Vodicama

Vodice su turističko središte, poznato po svojoj živosti, raznolikosti turističke ponude i ljubaznim domaćinima. Smještene su na obali, u širokom zaljevu, 11 km sjeverozapadno od Šibenika, centra Šibensko-kninske županije. Vodice danas broje 10.000 stanovnika i idealno su mjesto za odmor gdje će svatko pronaći nešto za sebe.

Prva naselja razvila su se u zaleđu Vodica još u pretpovijesno doba. Cesta kojom ulazite u grad s lijeve i desne strane skriva naše korijene i povijest kojom je uvjetovan današnji život na ovom prostoru.

Rakitnica, Mrdakovica, Pišća, Kamena i Okit, danas su imena plodnih imanja naših vrijednih težaka, a nekada su bili stanovi i sela u kojima se radilo i živjelo. Brojni materijalni dokazi svjedoče o kontinuiranom životu u ovim poljima još od željeznog doba.

Izgradnjom prvih većih turističkih kapaciteta Vodice se iz težačkog i ribarskog mjesta pretvaraju u ozbiljno turističko središte koje razvojem značajnijih turističkih i infrastrukturnih projekata postaju poznata turistička destinacija selektivnog i zdravstvenog turizma. Nebrojeni turistički kapaciteti kako u hotelskom, tako i u privatnom smještaju prizivaju svake godine sve veći broj turista, a ulaganje u nekretnine i dodatne kapacitete predstavlja najisplativiji oblik ulaganja.

Smještene na izrazito povoljnom zemljopisnom položaju, na prostoru koji gravitira dvama nacionalnim parkovima, većim sredinama poput Šibenika i Zadra s nebrojenim kulturno-povijesnim spomenicima pod zaštitom UNESCA, a na samo tri i pol sata vožnje od hrvatske metropole, Vodice predstavljaju idealnu destinaciju čak i za kraća vikend, odnosno dnevna putovanja. O razvedenosti prekrasne obale s nizom nenaseljenih otoka i božanstvenih uvala da i ne govorimo.
Manja turistička središta, poput Srime, Tribunja, otoka Murtera , Prvića, Zlarina i drugih samo upotpunjuju tu sliku, a u svim navedenim sredinama pa i šire možemo pronaći Vaš savršeni kutak i oazu mira, odnosno mjesto Vašeg poslovnog uspjeha.